Морквяний торт? Кому в голову прийде, що це може бути смачно?
Безсумнівний факт, однак, полягає в тому, що це дійсно надзвичайно смачно.
Якщо ви не любите моркву, майте на увазі: її смак в торті практично не відчувається. Зате помаранчеві морквяні прожилки виглядають дуже ефектно, а сік моркви, який ввібрав в себе торт, робить його схожим на губку
Що треба:
60 мл рослинної олії;
140 гр. борошна;
1 ч.л. харчової соди;
½ ч.л. меленого кардамону або 1 ч.л. меленої кориці;
¼ ч.л. солі;
2 яйця;
100 гр. цукру;
70 гр. коричневого тростинного цукру;
1/3 склянки йогурту ;
2 морквини, натерті на тертці (1 склянка);
½ склянки цукрової пудри;
2-3 ч.л. лимона.
1 склянка = 240 мл.
Нагрійте духовку до 175С .
Змастіть форму для випічки (20 см в діаметрі) рослинною олією, застеліть папером для запікання. Змастіть її рослинною олією і посипте борошном. Надлишки борошна струсіть.
В мисці змішайте борошно, соду, кардамон або корицю і сіль. Відставте.
В іншій мисці змішайте яйця, цукор, йогурт і рослинну олію.
Додайте рідкі інгредієнти в борошняну суміш і перемішайте. Покладіть в тісто натерту моркву і викладіть суміш у підготовлену форму.
Запікайте 40-45 хвилин або поки дерев’яна зубочистка вставлена в центр пирога НЕ буде сухою. Якщо пиріг швидко підгорає, накрийте його фольгою.
Прохолоджуйте пиріг у формі протягом 15 хвилин, потім звільніть від паперу і дайте повністю охолонути.
У склянці змішайте цукрову пудру з лимонним соком до отримання однорідної глазурі.
Полийте пиріг глазур’ю.
Смачного!