Запекти сир в духовці багато розуму не потрібно. Що для цього потрібно, так це відповідна форма. Друг привіз мені цю чудову іграшку, а заодно і гострий французький сир, назва якого перекладається як «Південний диявол». Вийшло диявольськи смачно, прошу мене вибачити за мимовільний каламбур.
Сир Demon Le du Midi виявився дуже ароматним, але це мене не зупинило. На пам’ять прийшов рецепт, який вже давно запримітила на сайті блогера Loravo. Ця канадська дама взагалі пише просто і цікаво. Рецепт привернув увагу гармонійним поєднанням печеного часнику з в’яленими помідорами і власне сиром..
Що треба:
сир Брі – пачка;
1 головка часнику;
кілька в’ялених і висушених помідорів;
жменя кедрових горішків;
2 ст. л. свіжого листя базиліка;
часник цілком запекти в духовці при 165С близько 40 хвилин.
Сир вийняти з упаковки, покласти у форму і зробити насічки.
В’ялені помідори дрібно порізати.
Коли часник запечеться, очистити його від шкірки і розім’яти виделкою в пюре. Викласти на сир, зверху в’ялені помідори, кедрові горішки і дрібно нарізаний базилік.
Накрити форму кришкою і запікати в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці 15 хвилин. Потім кришку зняти і поставити під гриль на 5 хвилин.
Вийшла вишукана закуска, яку можна приготувати для пожвавлення буденної домашньої вечері і не соромно подати на стіл з гарним білим хлібом, коли завітають гості. В майбутньому спробую приготувати більш нейтральний Брі. Все-таки Demon Le мені здався занадто “демонічним”.
Смачного!