Теплий салат з кускусу з запеченими овочами

Цей салат як можна краще відображає те, що прийнято називати “новою ізраїльською кухнею». Не дарма  я взяла рецепт з однойменної книги Жанни Гур. Дуже хороша книга, обов’язково напишу про неї окремо.

Ну, а поки про те, що я приготувала з книги цієї авторки. Цей теплий салат насправді може бути і чудовим гарніром до смаженого м’яса або риби. Або, навпаки, стати самостійною стравою. Це дуже сімейна страва, але якщо до вас прийдуть гості, ви не пошкодуєте, подавши на стіл кускус з запеченими овочами.

Головне, звичайно, – це хороші овочі, від якості яких буде цілком залежати смак салату. Готуючи його вперше, я все ще була під враженням від книги, яка рясніє ізраїльськими образами та барвами..

Для любителів не тільки смачної, але і здорової їжі додам, що це дуже збалансована страва, завдяки наявності в ньому кускусу і овочів. Їсти його треба неодмінно теплим і не залишати на наступний день: розігрітим, він втратить смак.

Що треба:

500 гр. крупи кускус;

1 баклажан, порізаний на кубики 2-3 см;

2 цукіні, нарізані кружечками;

2 солодких болгарських перцю, очищені від насіння і нарізані на великі шматки;

10 зубчиків часнику в шкірці;

3 зубчики часнику, подрібнені;

120 гр. оливкової олії;

сіль, чорний мелений перець;

3 ст. л. кедрових горішків;

1 червона цибулина, тонко нарізана;

1 пучок листя базиліка.

 

Нагрійте духовку до 200С.

Викладіть нарізані овочі на деко, покрите папером для запікання або килимком для запікання

Змішайте оливкову олію з сіллю, перцем, подрібненим часником і полийте овочі.

Перемішайте овочі, щоб вони вкрилися спеціями.

Можна додати кілька гілочок чебрецю.

Запікайте овочі протягом 20 хвилин або щоб вони добре підсмажилися. Краще запікати в режимі гриль на самому верху духовки.

Кускус залийте киплячою водою 1:1 і залиште на 5 хвилин.

Кедрові горішки обсмажте на сухій пательні до золотистого кольору.

Кускус розпушіть виделкою і змішайте з обсмаженими овочами. Додайте цибулю, обсмажені кедрові горішки і базилік.

Полийте оливковою олією і відразу подавайте.

PERTUSIN бажає вам смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Отримувати нові коментарі по пошті. Ви можете підписатися без коментування.