тісто
6 ст. л ( 85 г ) вершкового масла
1 \ 2 склянки молоко , підігрітого (але не більше ніж 46С )
4 ч.л сухих дріжджів ( 7 грам)
2 склянки ( 440 г ) борошна
1 \ 4 склянки ( 50 г) коричневого цукру
1 \ 4 склянки ( 50 г) гранульованого цукру
1 ч.л (6 г ) солі
1 \ 2 ч.л кориці
1 \ 4 ч.л мускатного горіха
1 \ 8 ч.л кардамону
1 \ 4 ч.л імбиру
2 \ 3 склянки ( 160 г ) гарбузового пюре
1 велике яйце
соняшникова олія
начинка
3 \ 4 склянки ( 145 г ) коричневого цукру
1 \ 4 склянки ( 50 г) гранульованого цукру
1 \ 8 ч.л солі
2 ч.л (5 г) кориці
глазур
115 гр вершкового сиру ( Філадельфія)
2 ст.л ( 30млг ) молока
2 склянки ( 240г ) просіяного цукрової
Кілька крапель ванільного екстракту
Спосіб приготування:
1.Розтопіть масло. Коли масло придбає трохи коричневий колір , потримайте його на вогні додатково кілька хвилин. Коли масло почне шипіти, зніміть з вогню. І залиште охолоджуватися.
2.Змішайте підігріте молоко з дріжджами в невеликій мисочці і відставте. Через п’ять- сім хвилин дріжджі повинні «розійтися». Якщо ні, значить у вас не дуже якісні дріжджі, потрібно взяти інші і почати спочатку .
3.Змішайте в мисці борошно з цукром , сіль і спеції. Додайте дві третини вершкового масла і гарненько перемішайте. Додайте молочно-дріжджову суміш, гарбузове пюре , яйця і знову перемішайте. Найкраще вимісити тісто міксером з насадкою для тіста протягом п’яти хвилин. Якщо ви це робите на електричному комбайні, увімкніть режим приготування тіста на 5 хв.
4.Викладіть суміш у велику миску, змащену маслом, і накрийте поліетиленовою плівкою. Тісто має «піднятися» в два рази.Тим часом, укладіть дві круглі форми для тіста пергаментним папером, змащеним з обох сторін маслом.
5 . Коли тісто підійде, викладіть його на добре посипану борошном робочу поверхню, присипте зверху тісто борошном і розкачайте тісто за допомогою качалки в прямокутник товщиною близько півтора сантиметрів.
6 . Змастіть маслом пласт тіста. Змішайте інгредієнти для начинки , і посипте цією сумішшю рівномірно тісто. Починаючи з більш довгої сторони , скрутіть тісто в рулет. Буде складно це зробити, так як тісто дуже м’яке, але не хвилюйтеся трохи практики і все вийде .
7 . Наріжте поперечними кружечками завтовшки близько двох-трьох сантиметрів. Ріжте гострим ножем, акуратно проводячи вглиб тіста, не тисніть на тісто, будьте дуже акуратні з ним.
8 . Розділіть отримані кружечки – булочки за формами. Можна посипати вироби цукром. Оберніть поверхню форми поліетиленовою плівкою і дайте тісту піднятися (45 хвилин )
9 . За 15 хвилин до того, як ставити в духовку, розігрійте її до 180 градусів. У цей час ви можете зробити глазур.
10 . Збийте вершковий сир до повітряного стану, додайте цукрову пудру і ваніль. Підлийте молока, поки не отримаєте потрібну вам консистенцію.
11 . Зніміть поліетиленову плівку і випікайте булочки протягом 25 хв , поки вони не будуть покриватися золотавою скоринкою . Вийміть, дайте охолонути. Покрийте глазур’ю.
СМАЧНОГО!
автор рецепту Hector Jimenez-Bravo