Варіант доброго сніданку. Підходить, якщо в холодильнику негусто, а часу небагато.

Для крихкого тіста потрібно 150 г м’якого масла, 1-2 ложки сметани, 1 жовток, щипта солі, 50 г цукру, 200 г борошна.

Розтираємо масло з цукром, додаємо жовток і сметану, потім – борошно з сіллю. Тісто вимішується дуже швидко, виходить доволі еластичне. Якщо ви дали забагато сметани, тісто буде приклеюватися до рук, але це не біда.  Викладаємо тісто на дно бритванки (я беру силіконову форму, змащену олією), наколюємо вилкою, щоб тісто під час випікання не надувалося і кладемо в розігріту духовку приблизно на 30 хв при 180 С.

ls-1 ls-2ls-3

Поки печеться, готуємо массу, якою вкриємо тісто. Це може бути заварний крем, галяретка з фруктами або банальний пудингJ До готового пудингу додаємо трохи масла і для смаку можна трохи сиропу чи ванілі. На спечене тісто можна викласти трохи консервованих фруктів або ягід з варення. Я взяла білі черешні. Але небагато, щоб не вийшло занадто солодке. Все це заливаємо пудингом. Можна декорувати шоколадними пластівцями.

ls-4ls-5ls-6ls-7

Залиште готовий пляцок на кілька годин. Якщо приготувати його ввечері, вранці матимете чудовий сніданок. Якщо ж нетерпиться, пляцок можна їсти і теплим, одразу з печі.

ls-8

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Отримувати нові коментарі по пошті. Ви можете підписатися без коментування.