Самбусіки – це пиріжки, формою схожі на вареники, але печуть їх у духовці. Це смачна закуска, їх зручно брати в подорож, бо самбусіки нешвидко псуються. Також ці пиріжки можна спакувати дітям у школу. Готуються дуже просто.
Для тіста візьмемо 250 г борошна, по 50 г олії і масла, 5-6 ложок холодної води. З цих складників замішуємо тісто і відкладаємо, щоб трохи постояло. Якщо на кухні гаряче, тісто можна відкласти в комору. Але не в холодильник.
Для начинки візьмемо 300 г фаршу (я іноді беру дрібно нарізане м’ясо), 100 г фети і трохи менше бринзи (фета дає кислинку, тому можна замінити її будь-яким потертим твердим сиром), 2-3 цибулини, кілька зубчиків часнику, пучок зелені петрушки, сіль, перець.
Фарш обсмажуємо на пательні з дрібно нарізаною цибулею і часником, солимо, перчимо. Коли вистигне, додаємо нарізану петрушку і сир.
Тісто розкачуємо і вирізаємо кола діаметром 12-15 см, наповнюємо їх начинкою і зліплюємо, як вареники. краї можна прим’яти вилкою, щоб не розліпилися (та й візеруночок такий гарний утвориться). Змащуємо пиріжки олією і випікаємо. (я печу при 180 С приблизно 30-40хв)
Самбусіки смакують і теплими, і холодними. Хрумке тісто в поєднанні із соковитим ароматним фаршем змушує тягнути руку за наступним пиріжком.
Смачного!