Це, мабуть, моя улюблена паста. Спершу зготувала за рецептом товаришки (вона використовує для приготування цієї страви сосиски або варену ковбасу). Сподобалося, але не вразило. Коли ж я спробувала карбонара в Італії, просто не змогла забути неймовірного післясмаку. Тому повернувшись додому швиденько почала готувати цю пасту за оригінальним рецептом.
Отож, беремо пачку спагеті, зо 3 яйця, 200 мл сметани або вершків, сіль, перець, трохи базиліку можна дати і шпондер (до смаку, я беру 200-300 грамів, але брат завжди верещить, що йому мало:).
Ріжемо шпондер на вузькі смужки і підсмажуємо на пательні, поки не зарум’яніє. Одночасно відварюємо спагеті. Поки в баняку і пательні кипить-шкварчить, в мисочці виделкою збиваємо яйця з вершками (чи сметаною), солимо, перчимо до смаку. Тепер у пательню до шпондеру всипаємо спагеті, вимішуємо і заливаємо яєчно-вершковою масою.
Вимішуємо і залишаємо під кришкою буквально на хвилинку, щоб страва “дійшла”. Готову страву на тарілці можна декорувати базиліком. Смакує з червоним сухим вином.
Смачного!