Я би назвала цей пляцок останнім подихом літа.
Власне зібрала вересневу малину. Вона дуже ароматна і солодка, чудово надається до випічки.
Тож готуємо коржик із малиновою начинкою. Для тіста візьмемо одне яйце, 2 білки, 200 грамів борошна, 150 грамів масла або маргарину і 50 грамів цукру. Усі інгредієнти вимішуємо до однорідної маси. Викладаємо у форму і випікаємо 25 хв. при температурі 200 градусів. Тепер збиваємо 2 білки і 100 грамів цукру. Додаємо склянку малини (я дала більше і не шкодую:)), вимішуємо. Малиново-білкову масу викладаємо на корж і печемо в духовці ще кілька хвилин.
Я залишила на 20 хв., тож мій білок трохи прирум’янився. Ця випічка невисока, тож її можна різати не маленькими скибками, а квадратами чи ромбами розміром 4*4 cм. Коржик смакує і теплим, і холодним. З молоком, чаєм, кавою. Смачного!
p.s. Замість малини можна використати пізню суницю.