Варіант смачної і вишуканої страви за кілька хвилин. Виручає в ситуації, коли треба дуже швидко щось приготувати (несподівано прийшли гості або родинне свято, а готуватися часу не було. Та, зрештою, годиться для кожної нагоди)
На 4 порції візьмемо 300 г лосося, 50 г кунжуту, 300-400 г мороженого шпинату, кілька столових ложок жирних вершків чи сметани.
Рибку ріжемо на невеликі шматочки,
обвалюємо в кунжуті
і підсмажуємо на пательні з обох боків по 1-2 хв.
Тоді накриваємо кришкою і готуємо, перевертаючи, ще кілька хвилин. Лосось готується дуже швидко, має ніжне, але доволі жирне м’ясо. Поки готується рибка, в каструльці розморожуємо і розігріваємо шпинат,
тушкуємо його кілька хвилин, тоді додаємо сметану чи вершки (необов’язково, але заради смаку варто),
готуємо ще 1 хвилинку і вимикаємо. Подаємо рибку на зеленій шпинатовій подушці.
Я шпинату не солю, лише рибу. Якщо ж ваш лосось вже солений (маринований), додавати солі більше не потрібно. Страву можна подавати як самостійне блюдо, а також із пюре чи рисом. Смачного!