Картопелька

Це мій улюблений десерт з дитинства (звісно, після гоголь-моголя). Маленька шоколадна, пахуча… В дитинстві я завжди вибирала в цукерні саме картоплинки. Лише коли підросла, зрозуміла, що так продавці борються із пляцками, які не продали. З того часу картопельку їм лише власного виробництва.

Якщо бісквіт, медівник чи будь-яке інше тісто трохи засохло, це – майбутня картопелька, Розітріть тісто в руках чи перетріть на тертці. В каструльці розтоплюємо масло (про пропорції говорити важко, бо у кожного кількість старих пляцків інша. Але приблизно йде 50 г масла на пляцок з половини тортівниці). Додаємо кілька ложок цукру і какао, помішуючи доводимо до кипіння, вливаємо кілька ложок молока, продовжуємо помішувати, поки шоколад не почне гуснути. в цю масу висипаємо розкришений пляцок, жменю родзинок, горішків, можна додати трохи коньяку. Тісто добре вимішуємо і формуємо руками невеликі ковбаски. Обвалюємо їх в кокосі чи мелених горіхах, залишаємо на годину, щоб смаки усіх інгредієнтів між собою поєдналися.

katropelka_1kartopelka_2 kartopelka_3 kartopelka_4 kartopelka_5

Найкраще смакує з молоком. Таке ось ностальгійне печиво. До того ж дуже економне:)

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Отримувати нові коментарі по пошті. Ви можете підписатися без коментування.