Дещо екзотичний і не характерний для українців м’ясний смаколик – відбивні з тушкованими яблуками.
Візьмемо 8 плястерків свинини (я брала корейку), одне велике яблуко (або 2 маленьких), одну велику цибулину (чи кілька дрібних), сіль, перець і столову ложку сухої шавлії (я взяла 25 листочків свіжої), 125 мл сухого вина і оливкову олію для смаження (може бути і звичайна соняшникова).
Отож, вимішуємо сіль, перець і шавлію, натираємо сумішшю свинину і залишаємо в теплому місці на годину. Тоді кладемо в холодильник на ніч.
Наступного дня підсмажуємо м’ясо на великому вогні 2 хв з обох боків в олії, далі накриваємо кришкою і смажимо ще 5-7 хв на меншому вогні.
Викладаємо м’ясо на тарілку. Зливаємо сік із пательні, залишаючи всього кілька ложок (якщо у вас кришка із отвором, зливати не доведеться, бо рідина швидко випаровується).
Кладемо на пательню яблука і цибулю, тушкуємо кілька хвилин, поки цибулька не стане прозорою, додаємо вино і вимикаємо.
На тарілки накладаємо яблука з цибулею, на них м’ясо і поливаємо соком з пательні. Соус має кисло-солодкий смак і чудово поєднується із ароматом шавлії і свинини.
Смачного!