Медівник

medivnyk-10

Це один із перших моїх рецептів. Його дала мені хресна і він жодного разу не підвів. На невелику порцію (класична тортівниця) візьмемо 3 яйця, склянку цукру, кілька ложок меду (скільки не шкода :)), 300 мл сметани (якщо дати більше, медівник буде ніжнішим),  півтори чайної ложечки соди, 4 столові ложки олії (також можна дати більше), борошно (скільки вбере), прянощі, бакалії. Можна додати варення чи груші.

Яйця збиваємо з цукром,

medivnyk-1

додаємо сметану,

medivnyk-2

вимішуємо і всипаємо соду, потім додаємо олію, прянощі і мед.

 medivnyk-3 medivnyk-4medivnyk-5

Перемішуємо до однорідної маси і додаємо муку.

medivnyk-6medivnyk-7

Маса має мати густину сметани. Якщо буде рідшою, медівник погано виросте і буде більш насичений, якщо дати більше муки, тісто вдасться тугішим, зате його можна буде помастити маслом і варенням :). Також можна додати варення (сливове, яблучне, грушеве).

 medivnyk-8medivnyk-9

Випікаємо приблизно годину при температурі 180 градусів.  Коли медівник печеться, важливо не відкривати духовку, щоб не осів. Але коли допікається, можна перевірити готовність соломинкою чи дерев’яною шпажкою. Медівник особливо смакує в холодну пору року. З гарячим вином, молоком, чаєм чи кавою.

medivnyk-11 medivnyk-12

Щодо прянощів, традиційно до медівника додають корицю і гвоздику. Я обов’язково даю чорний мелений перець, коріандр, мускатний горіх, кардамон. Медівник виходить трохи пікантним, але ще ніхто не нарікав. Смачного!!!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Отримувати нові коментарі по пошті. Ви можете підписатися без коментування.