« Ну і що такого особливого в домашньому сирі» – скаже про сир читач-скептик. І даремно. Річ, у тім, що сир у поєднанні з різними овочами, зеленню, ягодами, фруктами, горіхами, насінням і кисломолочними продуктами може цілком замінити м’ясо. «Бути цього не може»- вигукне той самий скептик. Але на такому режимі харчування натуропат Чуприн жив багато років, виглядав років на 20 молодше за своїх однолітків. Був румяним, міцним, сильним і здоровим. Ось його меню.
СНІДАНОК. 0,5-0,7 л настою листя малини, чорної смородини, шипшини. Салат: потерті один буряк і дві морквини, заправлені рослинною олією. Потертий буряк краще тримати в холодильнику близько години.
ОБІД. 2 столові ложки сиру, склянка нашаткованої свіжої капусти, 5-6 штук або 2-3 столові ложки почищених волоських горіхів, зубчик часнику, зелень петрушки, цибулі, кропу та інших трав, чайна ложка олії, дві столові ложки кисляку чи кефіру.
ВЕЧЕРЯ. Столова ложка сиру, склянка кислої капусти, насіння ( не більше 2-3 ложок).
Склад овочів можна щодня змінювати. Вони поєднюються один з одним у будь-яких комбінаціях. Важливо, щоб овочів було завжди більше, ніж сиру, і щоб у поєднанні з сиром було багато зелені. Замість капусти можна використовувати моркву, томати, огірки, а також фрукти – яблука. Апельсини, ягоди. Важливо не змішувати фрукти і овочі.
НЕ марнуйте сир на вареники та сирники!!! Його треба їсти в натуральному вигляді!!!!
СИРНІ ПАШТЕТИ ЗІ СВІЖИМИ ОВОЧАМИ
100 г м’якого сиру, 50 г сметани чи кефіру та помідорів, по 25 г моркви та редиски, зелень петрушки, лимонний сік.
Збитий сир змішати зі сметаною чи кефіром, додати почищену натерту моркву та редиску, дрібно нарізані помідори і зелень петрушки. Приправити лимонним соком.
З ОВОЧАМИ І ЗБИТИМИ ВЕРШКАМИ
150 г мякого сиру, 25 г твердих помідорів і солодкого стручкового перцю, 50 г збитих вершків (без цукру), лимонний сік.
Протертий сир збити, поступово додати збиті вершки, підкислити лимонним соком і додати нарізані шматочками солодкий перець та помідори.
СИРНО-МОРКВЯНИЙ
100 г мякого сиру, 70 г сирої моркви, 20 г ріпчастої чи зеленої цибулі, 50 мл білого йогурту.
Протертий сир збити з йогуртом, додати дрібно нарізану цибулю і натерту моркву, добре перемішати.
З МЕДОМ
300 г мякого сиру, 560 мл кефіру чи білого йогурту, 30 г меду, 20 г будь-яких подрібнених фруктів.
Протертий сир розтерти в мисці з кефіром чи йогуртом, додати подрібнені фрукти. Подавти у вазочках.
Сіль, спеції цукор до паштетів НЕ додавати.
Смачного і доброго вам здоровя!