Ароматизована кава зараз дуже популярна. Її ароматизують різними способами і засобами. Найпростіше – це додати мускат, корицю, ваніль, кардамон тощо. Тут поле для експериментів є великим і все це доступно кожному.
Надати аромат каві можна і з допомогою довготривалого зберігання в ємності, що насичена певним запахом, скажімо в бочці з-під вина чи коньяку. Тоді гарантовано можна отримати алкогольний аромат і навіть смак.
Часто кавові плантації засаджують різними плодовими деревами, з пахучим цвітом – це вже природна ароматизація. Кава рідкісна і дорога.
Найгірше, як на мене, це використання штучних ароматизаторів. Вони хоч і близькі до натуральних за змістом і надають яскраво вираженого запаху і смаку але синтетика є синтетика. І після тривалого вживання такої кави настає повна відраза і хочеться простої кави, без жодних додатків і смаків з запахами.
А вам подобаєтсья така кава? А яка? Я люблю з шоколадним ароматом, правда щоб аромат був не дуже насиченим.