Для роботи потрібно:
- варені яйця
- каркаде
- кулінарна нитка (або масляна пастель)
Обмотайте попередньо зварені яйця кулінарною ниткою, розташовуючи її на поверхні яйця таким чином, щоб смужки були схожі на природні прожилки в камені. Як варіант, намалюйте смужки на яйці масляною пастеллю.
Опустіть яйця в міцний гарячий розчин каркаде. Витримуйте їх у розчині від 5 до 20 хвилин, для одержання кольору “гальки” різного ступеня інтенсивності – від світло-сірої до темно-сірої.
Викладаєте яйця на серветку і даєте їм висохнути і охолонути, після чого знімаєте з яєць нитки (або витираєте пастель). Морська галька готова!
З такими незвичайними крашанками можна зробити морський великодній стіл. Викладаєте яйця в металеві формочки для випікання, посипаєте стіл коричневим цукром (або справжнім морським піском), додаєте справжні камінці, мушлі, морських зірок і все, що знайдеться в будинку на морську тематику.
За матеріалами сайту tvorilka.in.ua